dengan nama ALLAH

dengan nama ALLAH

Friday, October 28, 2011

sy bukan nak memilih

cket2 entry pasal ati yg jiwang2..bosan tol ngan blog ladies ni. urm...

awk kenal sy xsampai smggu, pahtu awk nak cakap soal ati ngan sy..
OVER LAH !!!!
awk bru tgok pic sy, yg mmg2 sy letak yag paling ok sekali. Da name pom nak tjuk kat org, mesti yg terbaik. pahtu awak cakap awak sayang sy..
OVER LAH!!!!
okeh, sy leh trime kadag2 ati suke camtu jew, leh jatuh syg camtu jew. Sy pom pernah jugak camtu, tapi try rasional cket,.jgn tergopoh gopoh. sy xsuke.
awk kate sy memilih...
mmg lah sy memilih...sy nak yg terbaik utk sy, bukan sy pilihkan kesempurnaan, tapi sy pilih yg terbaik utk sy. yang leh sempurnakan kekurangan sy. SALAH KE?
lum apa2, awak dah berlagak jadi sumone dalam idop sy, rimasnye.. sy xsuke nak terikat lah awak.
sy ni bukan beik sgt, dari awak bazirkan perasaan tu kat sy, better awk carik org len yg lebih layak.
sy hormat perasaaan awak, tapi cara awak xkena. n satu sy pegang, MAKIN MUDAH AWAK SUKAKN ORG, MAKIN SENANG AWAK LUPAKAN DIE..
sy xnak jadi mangsa

kesalahan

Jika kamu memancing ikan....
setelah ikan itu terlekat dimata kail hendaklah kamu mengambil
terus ikan itu.... janganlah sesekali kamu lepaskan ia
semula ke dalam air begitu sahaja.... kerana ia akan sakit oleh
kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin akan menderita
selagi ia masih hidup. 

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan
kepada seseorang... setelah ia mula menyayangimu
hendaklah kamu menjaga hatinya.... janganlah sesekali
kamu terus meninggalkannya begitu sahaja....
kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan
mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia
mengingatimu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan
terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah
menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya
semula.... akhirnya ia dibuang.... sedangkan jika
kamu cuba membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi.... 

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah
seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan
janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... anggaplah dia
manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan
kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....
Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya. Sedangkan
jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan
hingga keakhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu
pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu
tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal. 

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang
insan... yang kamu pasti membawa kebaikan kepada
dirimu. Menyayangimu. Mengasihimu. Mengapa kamu berlengah,
cuba membandingkannya dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu kehilangannya dan kamu akan menyesal apabila dia beralih arah.

Sunday, October 2, 2011

i xrase i pelik kalau

1. i pakai baju warna merah, tudung warna biru
suke aty i lah nak pakai apa pom, badan i kan? i xpinjam bdn u pom. tu fesyen i, i suke kalerful cam ana lulu tu. i xnak jadi ordinanry person, i nak jadi "sumthg" among others. As long that wat m doing its non of the kesalahan2 tatatertib berpakaian, so I MMG XPELIK
2. i xnak kat u pasal u ni pendek
mesti ramai yang kata i ni xsedar diri...yup, i pom bukan ketegori pjg lonjong tinggi. i statekan apa yang i xnk, apa yang i suke, kan kite bebas bagi pendapat. 
dah i xsuke org yang pendek, bukan bermakna i hina ciptaan ALLAH.. i jz bagi taw apa yang i xsuke. Mcam i kata yang i xsuke pokok duku pasal daun die lebar, i suke pokok kelapa cz daun die pjg2.. 
itu hak i kan??? 
3. I suke byk duit... i xsuke mskin
mmg lah, my family pom xkaya, that y i suke yang kaya, i suke nak jadi kaya. M matearislistik??? duit tu bukan jaminan kebahagiaan??? 
ni bukan zaman "ulat dalam batu pom leh makan" tapi ni zaman "whose us without money" can u plz open ur eyes, i thikg if u xde duit u nak bagi i makan pe? i xmkan pasir? i xmakan batu...
4. i sukakan kesempurnaan...everythg is perfect..only perfect !!!!
im not a perfectionist person.. cume kalu boleh i nak cari yang sempurna in wat matter. Tpi xlah sampai mencri 100% kesempurnaan. Mmg i memilih..cz im not really desperate nak capai apa yang ade depan muke. I still de mase nak pilih, pilih n still memilih
5. I ni mmg byk syarat...
klu  u suke, u leh stay...tapi klu u xsuke..u can go. I xsuh u tggu n persuade i suh reducekan syrat. its really simple wif me..do wat im said do, n never do that im said no. 
klu u mampu, u leh go on wif all that condition, i taw u jenis leh consider ngan i.. tpi klu u xmmpu, that means, klu i buat s

BILER I BUAT MASTER

i dkt UKM buat master,,..bru je 3 mggu kat cini, macam2 yang jadi. Sebelum tu macam2 jugak yang jadi, tapi da jodoh i kuat ngan UKM, so i ttap sampai cini..
macam2 org kata biler dpt taw i sambung master, macam lah i buat bende yang pelik..
hello..that only a certifcate, im juz want to improve myself. 
org2 kat sekeliling xpernah stop talking... manusia kan, org buat yang beik pom dowg cakp, ni kan klu kite buat yang xelok..
so i biarkan jew.. I KAN CEKAL !!!!!
family ( sesetengah lah, tapi not my mom n my siblings )
org2 ::: duit xde nak sambung stdy, keje pom x..nak sambung stdy perabihkan duit jew
nonsense thinking... apa salahnye aku sambung, bukan aku mtk duit org, lagi pom aku dapat pe keje, cume aku bukan jenis canang kat org. My mom taw apa yang i buat, so peoples yang len jgn menyibuk mengata yang bukan2... selame i x bkerja, ade u nak bagi i keje??? bile i keje, u kata gaji i cket... biler i dapat keje yang gaji byk, ngan kelulusan i, tpi i xp, n i xgtaw u oll, then u oll nak pandang i macam pesalah..
glad to "have" all of u..tqvm
org2 ::: u kan gurlz, u stdy tnggi2 pom, tempat u kat dapur
yang ni paling epy, old minded tol..syesly, i rase macam "sewel" jap biler terdgr statement camni.. buke lah mata woi, tgok pe berlaku kat sekeliling...skrg ni bukan masenye ppuan kat dapur, n sekrang masenye LAKI2 YANG DUK DAPUR, JDI MR MAMA.!!!!!
org2 ::: u nak menmbahkan jumlah hutang yang ade 
waaaa...i nak gelak jew.. i xrase seme tu hutang, i rase bende tu seme pelaburan utk mase dpan i. selama i stdy n berhutang pom, i xpernah pom wak agreement mtk u byrkan hutang i. xpernah kan? so, stop being parasit in my ways..
LELAKI
guys ::: mesti hantaran u tggi..
hahahha... i nak cakap pe, yang pasti i smbung master bukan nak kejar hantaran tnggi. 
Guys ::: level kite da len..i xlayan utk u
Big hands claps!!!!..apa punye pikiran ni,,eisyh..so sebab tu kite xnak kawn? kite xleh kawn? i xmengungkit status i, u lak nak melabel2?? mak i pom xbising bende camtu k..
kawan2
frens ::: so, klu u sambung master, cnfrm ke dapat keje
most of this type of person ade lah indv yng masih belum dapat keje yang qualified ngn certificate mereka..
sorry to say... IF U DAPAT 3.7 N ABOVE..U RASE ADE LAGI KE STATEMENT CAMTU???
so, the purpose i sambung master ni, i nak mjukan diri, klu dulu, i dapat keje ngan dgree, now i nak dapat keje ngan master lak. 
TO MY LOVELY UMMI N FOR ONES WHOSE SUPPORT ME HERE
really glad to have u... love u!!!!..i noe that u always being in my side, u now wat is best for me..



thinking

mak kat umah selalu bising, macam2 duk pesan...
sampai cini pom still ngan pesanan yang sama tapi dari mulut roomate
that ok
mak kate cri biar sepadan...dari segi edu tu yang penting, supaya persefahaman tu ok..
dapat yang edu kurang
"sy pening, byk xciment..." adu girl
"buat lah, " jwpan ringkas.
"byk sgt, ngan jurnalnye nak kna bace" 
"bace jelah" 
muke girlz da sakit, payah lah klu org yang xfaham situasi kite, xder lasom semangt nak di kasi kan.. 
BETOL KATE MAK
sy angguk, tapi mase tu sy xpikir sgt, terime jew, buatnye x.
mak pesan, cri biar yang berkerjaya
 girls ::: awk keje pe?
boy ::: keje biasa2 jew
girls ::: ye lah,skrg xleh memilh kan?
boy ::: ye, asalkan halal
girl ::: yup..stuju sgt2, org yang edu sampai dgree pom pyh nak keje, so mmg xleh nak memilih
boy ::: alaa...klu result ok, xkkan lah susah nak dapat jugak, 
girlz da len, cara bercakap tu kan nampak len cket, pndangan die, pndngan org berkerjaya yang ade pengalaman n yang jenis educated..
so nnti xde lah soal makan duit saper. Duit tu penting kan???
xlah nanti kite yang "menaja"
mak pesan agy..
biar lah org tu berumur cket, awk tu da lah jenis camtu, klu dapat yang muda, susah lah nanti
sy angguk..
girlz ::: kite ni berbeza umur sgt3..
boyz :: abeh, u nak pertikaikan nabi ngan siti khdijah
girlz ::: no..but
boy ::: dalam hubu ni pentingnye kejujuran dan keihklasan je
girlz ::: i xnak tue sebelum u, i xnak mengejar, i xsuke nak kontrol

so..mmg betol lah kata mak..
criri2 tu amat lah penting





m feed up...that enough

manusia ni, kalu dah terbiasa sgt dengan "kesenangan" yang ada, msti da rase selesa sgt3. 
tol lah kata org itu n org ini..
semenya betol, tapi aku jugak yang dgil
crik fasal lagi...
xpew lah, kalu tetap hak kite, 
jadi camne pom ttp bersama kan..
sy dah bosan jadi penglipur lara
sdgkan sy bukan yng taw nak berpuasi, bersyair..
sy dah bosan jadi perawat
sedgkan sy lasom xtaw macam mana nak berubat
skrg ni sy nak bagi awk tenang2 dulu..
buat apa saja yang awk nak
belajar dengan "kesunyian" yang ada
sekian













Saturday, September 24, 2011

cube lah bertolak ansur cket ngan org

hahahha... ntah lah, dulu mmg aku bukan camni, lately jew aku macam ni. cepat mendidih, cepat neik angin. Mcm ade sumthing dalam diri, yang duk hasut jgn bagi org pijak diri. So, ngan tangkal tu lah aku mudah nak "hot" klu ade yang xsebulu ngan aku. So sorry pada yang terasa, aku dah letih jadi pasif, aku dah sgt letih jadi pengikut... kali ni, mmg aku nak jadi pemerintah. ho3...
" betol ke klong wak gitu?" aku angguk, umi cam percaya ngan x jew
" yes..i do.." aku senyum sengih..
back to the story k... aku pom xtaw nape aku share bende ni, saje nak penohkan mase aku ngan entry yang baru, he3.
"sy no stop this car, then u leh cakap apa yang u mahu..i penat tgk muke cengkodok u, i letih dgr keluh u.. muke jemput2 u langsung xmenarik minat ku."
" jgn lah...jalan terus jew"
" i xsuke klu i ngah drive, org sebelah wak muke jemput2. "
so...i drop the car near that school. pedulikan apa org nak kate, n paling utama, lantak lah klu cikgu bitara tu nak cakap pe pom. ade aku kesah?? yang repeat exam aku, yng byr pom aku, bile die being a teacher tapi dengan ajaran camtu.. xkkan aku nak sengih jew. MMG SALAH.

aku suke cari pasal? hehehhe... tu bukan kali pertma aku buat keje yang mmg xsepatotnye aku buat, pernah sekali mase form 6, aku terlepas cakap. waktu tu aku kena "seru" ngan cikgu dsiplin pasal buat kuor duit biasiswa byok.
" awak kan taw, maksimum pengeluran cume rm50 sbuln jew, tapi awk langgor arahan tu.. kali ni sy bagi amaran pertma, lagi sekali awk buat..sy suh mak ayah awk dtg. "
that time..mmg aku leh senyum agy, plus ade geng2 aku ag yg len..so xkesah lah klu kena leter camtu, muke slamber, gaya budah xder deria pendengaran yang tgok sarkas. he3
" awak ingat senang ke nak jadi cikgu biasiswa" tu terkeluar dari mlut cikgu biasiswa tu, mybe tension sgt kot, n mungkin jugak tu helah sebagai nak umpan pelajar yng tanggungjawb die tu besar.
"ALAA...SY KLU JADI CIKGU, SY XNAK PEGANG CIKGU BIASISWA" tbe2, rase macam disiku2.. tet... mmg mulut aku yang mengeluarkan ayat tu.
aku nampak cikgu displin yang sowg len lagi menjeling padku.. wat the hell.. its juz happen, bukan niat pom. ci x pakai ayat tu utk tutup salah. Tpi xcakap pom.. pdaku mmg patot pom aku caka cmtu, klu x, aty aku xpuas...

sweet to be 24th at 24/9

i dun think that im too old to being in title 24 years old. its really annoying when sumone wish to see u got marriange. oh...Im really dun prepared for all that things. aku rase sweet sgt, pada 24/9/2011, aku umur 24 thun, wish dari saper yang aku harapkan?  aku harapkan wish dri ummie, tu yang paling penting ngn amat mustahak. then, aku cume harapkan ucapan dari org yang ingat ttg hari tu. that too simple k.. Mengharapkan org yang kite ingt ttg die, n die ulangi perkra yang sama bile tba hari kite, rasenya macam cruel sgt je..
so, pe mission bile dah mencecah 24 tahun.. urm.. think again.
impian yg utama, m jusz want to make my ummi glad wif my success. xkesah lah kejyaan tu camne, tapi biler die bahgia, aku wase macam dapat trofi besar yang org len pom idamkan perkra yang sama.
membahgiakan ibu bapa, tu tanggungjawab anak2 kan..mmg lah ade perkara yang menghalang kite utk "sebulu" ngan dowg, tpi xsalah bagi aku utk membiarkan kite melepaskan apa yng kite impikan utk tgok dowg bahgia dengan kite.
ho3...bimbang lak klu ade yang salah anggap...bukan maksudnye membinaskan mase depan sendiri agar dapat memenuhi keinginan dowg, tapi toleransi dalam kehidupan.
aku pom bukan beik sgt, umi cakap pe...aku buat len. Contoh utama, bile umi suh aku mohon guru or nurse, mase tu kena on9 kat cc, sampai cc aku p mhon benda len. balik tu aku putar alasan bertubi2... haha, bukan sekali, even setiap kali permohonan lepas exam penting, mmg tu lah yang aku buat. waa.. m the most "kepala batu" dalam umah tu...

Monday, September 19, 2011

idop yang bru

stage dalam idop..
bermula ngan tangisan dan pengakhirannya jugak adalah tangisan. its normal. Start je mggu kuliah, kepla ligat, bile seme ni nak selesai erk? rase dah malas sgt nak handle sgala hal ni. tapi "mandotori" kena buat, cz apa yang dimulakan harus diakhiri sama ada dengan keputusan yang selari dengan sebelumnya ataupun tidak. 
permulaan sesuatu benda payah, tapi utk mengakhiri sesuatu tu lagi payah kan? rase macam nak mengalah dengan apa yang ada, tapi macam terhalang kerana semangat org disekeliling. 
kt cini aku belajar satu benda, sabar utk sesuatu, bile dah dapat sesuatu bru leh sembur. agak sesuai lah dengan persekitaran dengan status aku kan?  
bukanke petugas kaunter harus msra alam, tapi klu dah muncung cam tapir,muke kelat cam jambu putik, camne aku nak wak muke senyum depan "beliau"?? klu ikutkan panas aty aku ri tu, nak jew aku sembur depan tu jugak, tu pom kira bertapis lah tu, geram xabeh. kan dibayar utk bekerja, so klu aku mitk nak tuko planet pom, n klu tu still dalam skop kerja die, die kena lah uruskan sama ada nak mtk lembaga makhluk asing luluskan pom. kerja takat kerani pom nak berlagak... aku bukanlah nak perkecilkan kerja die, jauh sekali aku nak bangga diri sendiri, dah nama pom kerja. cara laynn "eksklusif" die tu, macam dah bagi hint kat aku nak mule pperngan. 
sabar wahai diri, tggu sttle dul, bru perang k.

Tuesday, August 23, 2011

episod kite ni dah tamat kan?

soklannya.... EPISOD KITE DA TAMAT?
aku ingtkan kite ni dah sampai the end of the stage..
upernye xjugak kan? bertahan jugak kan..ngah2 duk pikir tu, tibe2 dtg sumone. 
NAK BELI BESI BURUK? 
hehehhe...moga rezki mereka lebih byk ari ni, n moga dowg dapat beraya dengan lebih meriah tahun ni. 
doa tu selalu murah, xkena byr pom.

quote cinta ari ni

cinta,
bile mana kite tersenyum keseorangan, 
resah bile ditgglkan..
cinta...
bersama tapi kebebasan
bebas tetapi terikat.
cinta...
bila mana kite faham yg cinta bukan jodoh
tapi jodoh itu adalah kecintaan.

Friday, August 12, 2011

i nak gtaw yg i nak kawen..

salam awak, sy akan kawen lepas raye ni...
tu je yang die maklumkan..so? 
aku cakap yang go on, p lah kawen, n moga kekal bahgia sampai biler2 n plz jgn jadikan episod kali ni sama cam episod yang dulu..okeh?
pahtu die tanye aku... aku xkesah ke ngan khabaran itu?
hehehehhehe...
aku nak snyum je dulu..
jwpan aku ringkas...
aku utamakan saper yang akan p dulu..
means?
maknenye, die dah tua, aku muda agy, ilmu manusia katakan yang tua akan p dulu dari yg muda, so i thought that u deserve to have somthg that can be ur happiness..
great..
aku dah rase macam len jew, macam dah berjaya dapat takhta even aku dapat rase cam aku yg nak kwen ngan ngan die, pdahal semenya itu adalah sebaliknya...
die sunyi, lepas seketika die tanyer aku balik
do i have any feeling wif him?
i jz say that... wat matter my answers, its all make u miserable...
look...if i say yes, i do love u, then u will think that u r too cruel make me like this
if i say that i dont love u, then u will say that u je yang bertepuk sebelah tangan selama ni
sama je kan..
so mmg patotlah aku xjawab apa2... 
i benda yang saya paham ttg idop ni
"KLU KITE SUKE KAN SESUATU, KITE XLEH NAK BERHARAP IA AKAN JADI MILIK KITE, MEMBIARKAN IA UTK KEBAHGIAAN ADALAH KEUTAMAAN KITE"
BAHGIA AWAK ADALAH BAHGIA SY KAN, 
MMG DARI DULU LAGI, SY SET UP DALAM MIND SY, SY XNAK BERHARAP APA2 DARI AWAK..SY IKUT FLOW JEW, SY XRUGI IDUP KECEWA DAN AWAK POM XGELISAH IDOP TERTEKAN NGAN SY

Tuesday, August 9, 2011

fine...sy ni mmg xreti bahasa

okeh fine.. 
sy mmg xfaham bahasa.... surrendour!!!!!
sy xpandai nak jaga aty kamu...
sy xpandai nak tunjuk rase rendah diri
sy pom xpandai nak hormat awak...
so what???

do i need to be respectful even u r..... 
xkkan aku nak tunduk kepala, klu ko pandang aku pom x
ko leh buat aku macam2, buat macam aku ni xwujud, pahtu nak suruh aku rendah diri

HELLO...
i dun care k..
u tua ke, u bangka ke, u ni ada pngkat ke, seme org hormat kat u ke..
apa ke?
i xnak ambek taw...
lasom xnak

aku rase behave positif aku bertempat
bukan org cam kamu
yg xreti nak bertimbang rase
sory to say

u x layak utk dapat layanan "menarik" dari i
i xnak mengalah utk reason yg "adat"
saper2 pom, nilai apa yg patut kite iktiraf seseorang tu


yang berlaku tu tetap akan berlaku..

andai dapat aku undurkan mase, aku nak tukar balik apa yang ada jadi, tentu seme benda yang telah terjadi, xkkan terjadi..
bunyi cam best jew kan? tapi pada aku wakpe nak nilai mase yg dah berlalu.. xyah duk kenang, apa kate tukar..
jadi camne lah 
" aku trime apa yg dah jadi, aku xkesah even yg berlaku tu semenya pahit.. yg dah jadi tentu ada hikmah disebaliknnye" 
pgang ngan kata2 tu, then then tentu kite xkkan rase bebas dri belenggu kesalahan. 
okeh, tu tips ke apa? 
terpulang, hak masing2 kan, aku xleh nak kate kena ikut,. n xleh kata jgn... 

that its

Sunday, July 31, 2011

hargai apa yang kite ada

tgh2 duk view fb tadi, terbacalah post tu, wah..epy jew kan. abg nak tu, abg nak ni..ye tq dear cz belikan i mercedez, tq beb cz belikan i bb... i syg u lebih lah hon, cz u dah hadiahkan i satu apple kat i..i love that, i akan jage die cam i jage u. makin bertambah syg i kat u...
wah..epy jew kan, jadi peminta da pihak di sana jadi santa claus, yg kasi apa jew yang kite mintak.ITU YG BEZAKAN KITE DENGAN ALLAH KAN???
manusia bagi apa yang kite nak, tapi ALLAH, bagi apa yang kite perlu even benda tu xde related lasom apa yang kite mintak.
pas bace2 benda tu, dalam aty terimpikan sumthg, belek fon sat... klu lah i leh request.. agak2 kan aku nak mtk apa?
ja..nk tukar mode gedik jap...
"yang... u syg i kan... u taw kan i syg u lebih, more than everytg else yg i ade, i xpernah sygkan org cam i sygkan u..." set...ayat tu aku lontarkan.. tapi responnye sekadar
"mmmmm..." cett..buang karen aku jew berjiwang sampai lidah liut melentot
" yang..i nak tanye sumthg..." sengaja aku sg pancing..
" yea..tanyer jew" hurrey... mood die dah tukar cket, muke die pom ada manis cket
" yang...kita dah kapel 2 tahun... u xpernah nak tunjuk appreciate u kat i" mood tukar lagi, kali ni more to nada simpati
"i xpandai nak tnjuk...buknke ngan kesetiaan i ni dah buktikan i hargai u" huh..ni lah sebab utama aku nak gelarkan lelaki ni mmg spesis "kayu tiang" lurus!!!!!!!
" yelah..i taw tu, tapi..u xnak ke jadi cam org len...cam kekaseh org len" ayat ni leh jalan x erk?
"u nak i jadi cam saper?"
"alaa...u tgok cam bedah ngan tijah...pakwe dowg si mamat n abu...okey apa.. tiap2 anniversary dowg dapat sumthg.." dalam aty duk doa2, lembutkan lah aty mamat kayu ni
" jgn jadi materiallistik..." ambek kau... eisyh..mtk cket da kena cop, apa daa... cakap jew lah ko tu kedekut tahik hidung masin berkarat
" bukanlah... tapi xsalah kan?"
" ummm.... nak apa?" aku syum manis... heheheheh
" i nak sumthg yg akan buatkan i ingatkan u yang, xmahal pom takpe asalkan benda tu berhrga" wah...ayat cover2, double meaning..
"apa erk... below than rm20 aci?
" xpayah... bwh rm20? nak beli pe, beli manik ngan tali...ahtu ikat wak rantai??" muke aku dah masam, mmg kedkut lah mamat ni.
" larrr..kan byk benda len, jam tangan pom ada apa bwh rm20?"
" nak bagi pom berkira..org len dapat bb, dapat fon bagai2, dapat cincin emas putih lah, dapat itu dapat ini... "
"ooooo.... tgok lh"

agak agak klu aku camne, mmg ada yg xkena ngan aku ni., paling x pom dari awal aku kena target..nak kapel mesti nak kena cari org yang keje pakai kemeja, pakai kot, pakai slack, palai myk wangi, pakai jam tangan..,rambut pendek, kemas... pakai fon pom kena yang update. tapi xder lah aku nak pilih calon sampai camtu sekali. JEMBRENG!!!!!
mmg best klu dapat mtk macam2, pahtu dapat..syok nye.. org kata klu syg, diri sendiri merana pom xpew, asalkan org yang kite syg leh snyum lebar berlagak macam ada pakwe kaya kaya. huuhuhu..
mak aku selalu pesan, jgn tgok org ada poket, n jagn nilai org dengan kebendaan... biar lah org tu xde pe2, asalkan die syg kite... n kite senang ngan die. yelah, btol lah tu, tapi mana2 yg dah ada dalam keadaan sebagai peminta n dapat apa yg die nak, mesti die xkkan endah kan,..apa nak kesah, die syg org tu, bukannye die nak mengikis pom.. dah org bagi, n die leh mtk, kenapa nak tolak??? xfasal fasal timbul isu jealous aku kat cini.
best tu mmg lah kan..dapat apa jew yg kite nak.. tapi biarlah, biar aku xdapat apa yg aku nak...n aku leh usaha untuk dapatkan itu. selama 24thun aku idop, sgala benda yg aku dapat sekrg, aku kena tggu, kena ikut turn kena mengumpul..n bukannye menagih.. manisnye klu apa yg kite dapat tu dari titik peluh kite sendiri. so, xyah duk rushing2 wahai diri, duk kejar "pemberi"..ckuplah apa yang ada, hargai apa yang ada.

Saturday, July 30, 2011

DIE... DULU N KINI

DULU...
klu dulu tiap kali aku melintas umahnye, pasti aku terpandangkan die.. 
snyum die melakar, YA ALLAH...dalam kedut kecut mukenya aku taw die senang dgnku...
kdg2, sengaja aku menjenguknye.. dengan sapaan yang kecil
kerna aku taw die bukan si "mulut kecoh".. 
dan die xkkan terlepas dari menawarku sesuatu, 
padaku tawaran itu cume secubit, tapi aku suke...
die ngan snyuman kuyu itu...
jalannye bertongkat, selangkah dan selangkah
penuh waspada n penuh keletihan
jalur di wajahnye seakan akan sudah tiada ruang utuk jalur len...
terlalu penuh dan penuh dengan tersirat pelbagai kesah..
ingatnku...xpernah kata marah dilemparkan padaku
tegurnye dalam snyuman, nasihatnye dalam ketenangan
sungguh aku senang dengnnya...
saatnye tiba
dunia penuh gelap
suara suara brgema memanggil menyuruh dan menyebut suatu perkataan yang sentiasa dalam hatinya
tapi, die xmampu nak membalas seme itu
tangannya mengapai 
melambai, bagaikan memberitahu sesuatu
tapi aku xfaham, lasom xfaham
maafkan aku
KINI
cume aku yg boleh tersenyum
die kaku
cume aku yang memanggil..
die membisu
cume aku yang menatap
die gelap
cume aku yang iringi dengan air mata..
die tetap distu
xberganjak, walau stu pergerakkan pom..
die telah TIADA...
tnggalkan seme yang die pernah ada...
26/07/2011
11+++ pm.

cinta dalam hati

*diiringi lagu cinta dalam hati* (bapakkk jiwang) urm...cmne nak mula erk...(pdhl dh mula pun). tiap kali on mukabuku mesti muke ko ak cr..baik jgn tnye aku y y y and y?...so what? mukabuku aku! lantak r nk tgk muke sape pun kan...ko ade??...strek 2 d poin la, (bm spm pun x lepas de ati nk tulis bi).beb, ko bukak mata ko luas2 erh, ak juz tulis sekali je nih..aku suke ko la beb, dh lame dh.long time ago go go go..p ko xtaw psl ak mmg xmo ko thu....ye la.u hv everthing..ai have nothing u noe...actually, silap aku gak, duk pegang pepatah lame, biar spesis ko yg mulakan dulu..(pepatah ke??)..p ari ni...ak dh x pegang dh.sbb 2 ak anto msg ni kat ko..jgn terkejut beruk dh r.t abes lari sume fannnssssss ko!(ade ak kesah!!)..x kisah la ko ngah ketawa berdekah2 ke, terguling2 ke, terlentang ke..ap yg penting..ak dh luahkan isi ati aku...ak suke ko r beb..p aku bkn minah jiwang, minah rempit,or minah2 yg ade kat malaysia nih.. aku minah yg sukakan ko jerk!..xlebih x kurang..2 je r ak nk gthu..................mekasih...................haish! malu lak dh nk send kat ko...mawnye ko ketawakan aku sampai putus urat perot...naye je kan...cmne nk fc 2 fc ngan ko t...xleh jdi ni...nk send ke x? nk send ke x? nk send ke x?...law x send letih je aku type long2 ni...arrrrrrrrrh!! seeeeeeeeennnnttttt jerk..


minah
xyah signature..komputer maa..


ni sume permainan mate ni!! (adnan sempit punya pasal la ni)..hak cipta terpelihara..

ni kwn aku punyer post, kdg2,...dalam idop ni kite xleh nak pendam nak jadikan suatu tu rahsia selamanye. kena jugak meluah even kot dalam bentuk cmne pom. gud luck beb

Tuesday, July 19, 2011

kite berani

" aku syg die sgt2, tu yang aku perthankan gile2 hubungan ni,"
"okeh....macam lah ko taw die tu hak ko skrg n selamanya "
"ko xrase apa yang aku rase..n aku percaya ko xpernah sygkan seseorang macam aku syg die "
huh...eaewww... 
" xpew lah klu aku xfaham apa yang ko rase, tapi rasenye ko perlu faham somethg... buat pe nak berkorban pada benda yang bukan lagi milik kita?"
"aku syg die wehh...syg sgt..aku xtaw macam mana idop aku klu die xder"
" ayat, macam org xde pedoman...gile apa...bergantung idop mana someone else, then apa guna tuhan bagi kite nyawa asing2, tubuh asing2..?"
org kata aku ni terlampau direct klu bercakap, xreti nak tapis2, biar lah...sampai biler aku xnak ada anjakan paradigma,  lantak lah apa yang org rase, apa yang penting, aku xnak jadi mangsa lagi. dalam soal ni pom...lemahnye kite klu sanggup hilang "snyuman" kerana kehilangan seorang kekasih..eisyh, trademark zaman bile tu, zaman laila majnun? uda dan dara? 
"klu macam ni perangai ko, sampai bile2 pom ko xkkan ade teman?"
tbe2 jew mesin dalam kepala aku ni running laju2... erk, aku xder teman? erk? hahahahaha...org yang taw akan taw, soal aty perasaan aku xleh nak propa lebih2...lemau!!!!!!!!!!
" klu ko syg, ko cakap ko syg, ko buat macam ko syg...jgn ko nafikan..nanti melepas"
dah ni, isu apa lak? xfsal2 aku kena dgr taklimat ni... pegang pada satu benda "KALAU DIE HAK AKU, N MMG HAK AKU, TERLEPAS BERJUTA KALI POM, DIE TETAP AKAN JADI MILIK AKU SATU ARY NANTI"
alaa..aku tahu lah kena usaha, tapi tapis2 lah klu nak usaha, xkkan nak p wak signboard kot..canang satu dunia aku suke die, aku rasa  aku lum cukup bersedia lagi nak jadi fofular kerana "kejadian" itu..
"xsalahkan klu aku pertahankan apa yang aku ada"
" mmg lah xsalah, malah benda tu oke apa..cume yang senget tu klu ko dah mule yakinkan diri ko yang die tu "sesuatu" pada ko, n ko xleh idop tanpa die"
kite tak idop sekarang kerana seorang kekasih, biar lah die nak pergi..nak lari ke...biarkan jew. apa yang perlu kite tbuat, kite nilai... berharga ke untuk kite perthnkan sesuatu yang dh layu? yang mmg xder apa2 rase pada kita.. klu kite dapat pertahnkan pom..bahgia ke kite ngan zombie tu? that y aku pilih jalan ni, usaha bertapis2... then pasrah, ikhlaskan apa yang berlaku...SIMPLE, IDOP XSTRESS...

Monday, July 18, 2011

ANDAI...

DIE : jom kawen ?
AKU : waaa....( sengih dalam aty, sambil muke wak blur )... urmm
DIE : kite dah kenal masing2, rasenye parents pom xkesah kan ida?
AKU: mmg parents xkesah, tapi ida nak tanyer something, n tolong nilai balik..pilih ida untuk kawen sebagai teman ke sebagai penganti ??
DIE: teman n penganti...
AKU : m not going to be penganti kepada saper2..
DIE :..................................................................................................................
AKU: ( dalam aty: aku xdapat die pom xpew, asalkan aku tak dijadikan bayangan kepada sesiapa yang die nak gantikan, biar sedih masa ni, jgn nanti menyesal berpanjangan).
DIE: ida xsygkan awie ke?
AKU : ntahlah...sampai skrg pom ida xpernah kata yang ida syg kat awie, bagi ida lebih beik ida anggap tu semua sebagai tempoh "berkawan" bukan berkapel untuk kawen.. 
DIE: ida beik, selalu bagi die support untuk idop 
AKU : yup...m doing all that bcz ida benci org lemah pasal somebody else, dalam idop ni mmg kite kena hargai apa yang kite ada n kite sedih bile apa yang kite hargai tu hilang, tapi tu bukan caranya untuk kite ni lalui idop ni.
DIE: so ida buat tu untuk apa?
AKU: ida buat utk awie, untuk awie sebagai manusia, n paling penting untuk awie sebagai seorang lelaki.
DIE: ida xde perasaan kat awie ke?
AKU : u warn me to not being in love with u, n u alwayz remind me that u r too scared to face this kind of relationship again.. i am juz respect ur decision
DIE: xkkan lah xleh nak agak, cara layanan, segala apa yang awie lakukan itu tandanya wie syg kat ida..
AKU: ida xharapkan seme ni,,,lasom x, bagi ida, ida set dalam mind,..u r not going to be mine....ida juz nak tolong, even ida khayal pom untuk benda ni jadi, tapi itu bukan priority utama ida. 
DIE: jadi yang sah bagi awie, n bantu awie untuk lebih kuat...
AKU : tanpa jadi yang sah pom, ida leh buat benda yang sama...i'll. that my promise until u find other ones whose really match with u
DIE: awie pernah cakap, nak kawen ngan ida, awie jupe parents ida, malah awie pernah mention that im never find someone else, bcz im juz want u!!!..i'll wait for u after 2 year..dont u remember bout that?
AKU: yup..ida ingat, cume ida juz anggap benda tu macam gurauan..n ida pasti seme tu gurauan...

*pls...klu padi, katakan padi, xperlulah aku bertampi2...

(,")

m juz worried to leave u alone here.. 
hey dude..
dont u think i should stay with u n accompany u?
i knew that u gud enuf now...u really change 
m glad to c that.
its my pleasure.
i should ask my self, y did i feel like this?
i feel bored, i feel afraid, 
you... 
arghhh that smell, is inviting me to remind over u
m juz asking, y should i know u n through this difficult situation..
my heart say that m going to like u..
but, m denied it..
im not going to love u because i know that its too impossible to making it out.
you...
juz leave me, 
dont ever u came i see me again.
m pray for that, because m afraid to lost u when i feel to close with u..
u r not gud enuf for me
u deserve to have other gurlz that really2 match with u..
n i juz a person who c u when u r alone,,
i dont care if other say that m stupid to lost u n never grab that opportunities to have u
NVER..
i shoud teel myself, wat ever m going to do..
my priority is U...
plz....look for ur happiness..
n i will glad to c ur smiling at ur face
no need to rushing for have u..
IF U R MINE, ITS WILL ME MINE 
BUT IF U NOT MINE, NO MATTER M DO,U WILL NOT MY OWN. 

die n aku

sejak akhir2 ni ak rase byk duk update fasal soal aty jew...klu boleh mmg nak lari dari pikrkan seme tu, tapi tolong gtaw aku untuk xpikir ttg hal tu. dalam kepala ni terlalu byk link utk benda tu, even dalam setiap kedip mata mesti xlepas dari dapat hint ttg itu... wat de hell!!!!!!!!!!
so ari ni aku nak buat himpuna soalan...
mane taw kot die leh bace blog ni nanti n die faham apa yang bersarang dalam kepala aku ni..
1. awk dengan sy camne? kapel ke? kawan jew ke? dalam kepala ni keep wondering, u treat me as a special person person but u never mention bout that...
2. awak pernah cakap...awak nak kawen ngan sy... maknenye???
sy xpasti yg awak cakap tu cume "pemanis" atau betol2, cz sy xnampak macam awak bersedia untuk kearah tu
3. sy tahu awak xdapat nak lupakan apa yang berlaku..dulu2, then sy ne sebagai apa? penganti or penawar? 
4. dulu awak kecewa, sy ade...awak cakap sy ni penguat semangat..sy xkesah cz sy mmg nak awak anggap sy camtu, even sy xkesah klu andai kite xde jodoh n awak pilih org len tanpa tgok sy sekalipun..awk berhak utk cari bahgia...n mmg u r really deserve untuk tu. sy xpew, sy kuat lagi utk melangkah untuk cari yang len
5. bile awak jupe parentz sy...sy yakin yang awak serius tapi macam xwape sgt jew, byk lingkup dari yang straight...rimas duk pikir.,
6 saya tahu awak byk masalah, dan sgala masalah tu buat awak rase "takot" nak mulakan sesuatu yang baru, sy xhalang, pom saya xkata yang awak perlu lari dari rase camtu...cume sy musykil. kenapa eh awak pilih sy jadi kawan awk? sy ni terlalu cetek dalam pengalaman, jauh sekali nak superb dalam selesaikan masalah awak. Tapi awak kata "i m a best motivator for u".

urrrrrrmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!

Saturday, July 9, 2011

pesan sy pada die..

awak...
plz lah, jadi lelaki, jgn terlalu lemah dengan cubaan hidup ni, seme org akan rase sedih, seme org kecewa, tapi bukan seme akhiri semua ni dengan berputus asa.
jgn lah jadi hamba ppuan...
awak dgr cakap sy ni, ppuan ni klu makin kite suke lyn die, makin lah depa ni sesuke aty nak pijak kite
awk kena ingat
ALLAH tu xkkan uji kite melainkan DIE tahu kita mampu hadapi seme ujian tu
sy tahu sy ni ppuan..
budak lak tu,,,
sy ne terlalu cetek pengalman di bandingkan ngan awak..
tapi untuk apa awak tentukan perbezaan pada kite...
padahal awak boleh katakan kat diri awak..
yg kite saling memerlukan,,,
sy ada, awak leh kongsi masalah, 
masalah sy, tetap masalah sy, xperlu awak tahu....
awk ingat k..
sekali org tu sakitkan kite, beribu kali die berpeluang untuk rasakan balik apa yang kite rase
xperlu nak berdendam, xperlu bazir masa tenaga untuk balas seme tu
lantak lah...
dowg ngan life macam tu
n awak plz....
jgn jadi jahat untuk balas "jasa" org
sy tahu awak beik..
sy tahu awak ni cukup tenang...
INSYAALLAH...sy akan tetap ada untuk temani awak...
xpew lah klu awak bukan untuk sy pom..
asalkan sy dapat ubah awak jadi bersemangat balik...

Friday, July 8, 2011

unik

sy juz nak tolong die jew, klu dapat "bonus" atas apa yang sy buat tu kire ok lah kan..
wah, sejak biler aku ni nampak cam lemah lembut ngan ganti nama "sy" tu,..songe2.
die tu oke apa...
aku nak kata " cinta itu buta...armada band"
aku rase die akan balas  
"dibuai rindu semalam...scoin" 
too trauma dengan apa yang berlaku sebelum ni..
alaa..plz lah jgn paranoid ngan apa yang berlaku. benda yang dah berlaku, so xperlulah nak kecoh kecoh kan?
aku pom xleh lak nak paksa sgt kan..
juz follow the flow lah kan.
aku nak tgok sjauh mana die leh beraksi..
hahahha

Thursday, June 23, 2011

aty saya..

sejak kite jupe...dah lama 
tapi tu bukan maknanya...
mmg lah most of my time keep remain over u...
awk camtu..keadaan awak camnie...macam2 hal yang terjadi, mmg tol lah org kata 
sya cume nak awak
kalau lah kata one day awak cakap
yes..sya akan lari jauh dari awk, cz sy xnak kerana sy awk sakit, kan sy nak awak epy...sy percaya
sya janji akan kuat dan xkkan 
sy xkkan lemah cz sy tahu awak lagi perlukan kebahgian dari sy...INSYAALLAH sy akan tenang lepas sy tahu awak bahgia even tanpa sy...










saya suke bile die epy..

xpew lah klu kite ni pernah kecewa dulu, buat sesuatu dengan harapan kite dapat bantu org len untuk jadi org yang lebih baik. Mmg terbaeek kan?  die pom mseti xnak idop dalam kusut, serabot, xsaper pilih jalan yang susah camtu. Idop kan? selalu jew ade yang datang, kdg buat kite senyum, kdg buat kite parah,. cam janji ALLAH..DIE xkkan pernah duga kite, kalau kite nim xmampu untuk menerima semua tu. So, aku pakai ayat tu, semat tol dalam aty, waima susah macam mana pom die, n kalut pada aku..aku akan usaha untuk buat die menjadi yang lebih beik,,,,tanpa arapkan apa2 balasan.. cz aku taw, mmg imbuhan tu xkkan ade, n aku wak keje sia2..xpew2...aku xsuke nak tgok die diperbodohkan..
cukup lah dengan apa yang jadi...he really need to change!!!!!

he is a hero..then, aku xkkan mampu nak tgok die as a criminal, kena ikat, kena caci..
apa yang jadi, tu yang akan jadi benteng idop die..
i'll support u no matter how difficult it is..
u need that...
ur passion is to solve it out...
i'll accompany u..
here..
there...
i'll wif u..
as a gud frenz..

that my promise...


Sunday, June 19, 2011

xleh nak kawal mulut ni...

apa kejadahnya alasan camtu, pahtu aku bantai p mengata org ikut suke aty aku jew, hahaha..
perlu pe jadi org yang mulut laser, supaya org yang sekeliling kite susah nak admit yang dowg leh men2 kan kite. kan3?
well, dulu pom aku slow pe, malu citu, malu cini, at the end, tgok pe jadi, aku rase cam mundur gile, tenggelam dalam org yang ramai2, pahtu duk sibuk tanye kat diri sendiri :
1. naper die leh masuk koir, woi, die nyanyi lari muzik taw, men hentam jew, asal lirik tol, aku xpom, tapi dowg ignored...salah aku, pasal aku ignored, xreti nak ajak bahas..
2. dulu pernah pe, aku terkena ngan kebodohan seseorang nim, sampai bile pom aku akan ingat,.. salah aku lah, pasal aku xreti nak perthankan apa yang sebtolnya. waarghh..mase tu aku budak, die lak big boss, mane leh lwn derhaka weh.. 

rugi kan klu idop ni kite cume jadi follower jew,nasihat aku ...pada diri sendiri lah. klu kite xmampu nak jadi leader kepada kumpulan, nper kite kena halang diri kite jadi leader kepada diri kite sendiri, Try berubah, dari dulu kepada yang skrg, lebih beik n lebih beik dari apa yang kite capai. tu baru kehidupan... 

epy apa bile kite dapat bersuara... bile kite dah start berani, walau apa jadi pom, kita akan kuat.. xperlu nak rase takot agy, sebab kite byk reason untuk bercakap klu kite rase teraniaya. Stop being a rudiculous person, n berharap pada org semata-mata. n satu lagi, klu org len xmampu, kenapa kite yang xmulakan langkah.. berjaya atau tak, itu soal kedua kan, yang penting kite cube, n aku percaya, klu kite mulakan langkah, yang org len xkkan sangka, tentu dowg punyer anggapan kat kite jaug meleset, mase tu kowg leh tgok muke masing2, BANGGA


wau n layang-layang

true love is how we play the kite..
that woman said ::: if u deserve me, u kena lah pandai tarik tarik, mana boleh u nak tarik sekaligus.. cam men wau.

ok..that its..she is belong to you now. exctly, she is waiting for u. X faham nape perlu berpisah even syg, n kenapa perlu bersama walau benci. That a funny of life cycle kan.. 

woman again ;:: u nampak wau tu... cantik kan, klu lah kite camtu, cume wau ni kite xleh nak men tiap2 ary, bermusim, pahtu kena pilih tempat, org yang men wau lak kena lah pandai control wau, klu x, tentu wau tu asyik nak jatuh je kan 


propa semata-mata, dalam aty aku ::: walawei, jgn buang masa lah, dah tentu pengalaman yang ada tu suh kite timbang balik.. perlu ke kite kembali pada masa dulu, dan berusaha untuk merubah, bagi aku, benda tu xkkan berbaloi. that me !!!!!!!!
tapi, cruel sgt lah aku klu cakap camtu, solutionnye, aku ignore kan jew apa juga perasaan aku. Langkah cover !!!

woman ::: bile kite terbang bersama, tentu ada je yang pecah belahkan kite.. 

aku ::; tentu yang macam ni kan ?

so ..aku concludekan kat cini, aku nak jadi innocent person, xnak cakap yes or xnak cakap ye. Aku jz cakap benda yang aku rase seme org perlu buat bile ade masalah menimpa. Untuk aku jugak kan?
jz be like this ...BLUR!!!!!!!

ME ::: SABAR JE LAH, XSEME YANG KITE NAK, KITE PERLU KATA "TAK", KDG2 KITE PERLU MEN EMOSI, KENA PANDAI PSIKO, APA SALAHNYE KITE JADI SEORANG YANG MENDORONG, EVEN DIE PERGI DARI KITE, TAPI TENTU KITE PUAS BILE DIE AKAN SENTIASA INGATKAN KITE..
KWN KETIKA SUSAH PAYAH DICARI KAN? 
NAK JADI CAMTU..NICE!!!!!!!!!!


Tuesday, June 14, 2011

syhhhhhhhhhh....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tell them if we love them, but never expect they accept it as u want... 
sygkan org yang sygkan kite, 
byk sgt yang duk pesan camtu, 
tapi
bukan die,,
always nak suh catch up the "biggest", "richest"
do they love me, n do eveythg that make me happiness???

Sunday, June 12, 2011

motifnye???????????

die sana ::: mana pinggan sy? 
die sini   ::: nie die.. ( sambil tangan sendukkan nasik, mata perhatikan lauk, mana taw kota masih ada lauk yang 
                lum dicebok dari periuk atau terlupa nak "install" sudu ke...
aku        ::: thinking..is she a maid or what???
die sana ::: ambekkan sy air !!!... tersedak ni.. ( ngan muke "jembreng".. muzik tersedak kedengaran)
die sini   ::: urm.... ( sore dalam aty jew )
aku       ::; uh...mood menyampah ( lubang tengkok sempit )
die sana ::: situation.... makan n terus makan, without care about keterhadan lauk pauk untuk santapan org len
aku       ::; raksasa tol...marah2..
die sini  ::; masih kool even dalam aty dah hangat membara,,seb beik aku simpan lauk lagi dalam simpanan 
                kedap mata, n sulit bau... ( simpan dari kena makan semenye )
aku     ::: begitulah naseb kot..

esoknye...
die sana ::: mana stoking sy?
die sini   ::: atas almari...( mulut n kaki serentak.. tangan menguis, mencari barang tersimpan, dihulurkan... )
aku       ::: terlalu obses ngan malas,,,
die sana ::: kemeja? 
die sini   ::: ( as usual..dipakaikan..kunun2 manjew..)
aku       ::: fishy..huh
die sana :;; my ... ( tangan digenggam dan ditunjukkan isyarat memegang beg )
die sini  ::: ( cam the flash.. serta merta beg tu dah disorongkan ke depan muka )
aku       ;;: bossy
die sana ::: nah... ( dihulurkan dan terus melangkah kebawah )
die sini  ::: ( menerima huluran dan turut melangkah sama )

aku ::: wondering... n soalan2 yang pelbagai 
CAN U STOP MAKE UR WIFE AS UR MAID..??
DID SHE HAS TO RUNNING AL THING N U JZ SIT UP WITHOUT HELPING ??
HEY...DO U SYMPATHY TO HER??
U R REALLY2 "GOOD" HUSBAND...!!!!!!
TRY TO BE A GOOD ASSISTANT TO HER? I BEAT U..U NEVER CAN DO THAT !!!!!
SHE RUSHING..BUT U R RELAXING...HELL!!!!!
TOLERANCE...
RESPONSIBILITY
HELPFUL..
UH....

I DONT WANT TO FACE THAT KIND OF SITUATION...
NOT EVEN ONCE !!!!!
aku     

they does'nt know wat r we knowing....

benda tu xkkan jadi klu kite yang xmulakan? n sesuatu takkan pernah muncul klu kite yang tak kata "start".
we epy with all that things..yup, seme ade responsible masing2, tapi masing2 punyer ikatan cukup pada snyuman yang xkkan hilang sampai bile2..insyaallah...
benda tu jadi about 5 month ago..rasenye klu kite yang xapply that job, kite xkkan dapat jupe geng2 ni..kan cik syida?,,,
m juz asking for my self..do i a goog enuf for them?
for him...zaim mukhlis?
m juz praying for ur happiness..xkira lah even apa pom yang u buat... yg penting kena ingat, seme yang berlaku mmg xkkan mudah untuk kita hadapi, tapi tu bukan tiket mudah untuk giv up
n for him..his cousin..
do i teach u exactly that u want to know???
that question..its hard too answer.. giv a chance for urself to show up ur great ability..i knew that u can...
n for her... my sis...
that gurls with red blouse...
think wisely... a gud education for a great future...
xperlu ade degree, master n so on..juz u kena ade knowledge untuk face hadapan yang byk2 sgt halangan...
n for us..

xbermakna kite bersama sekrg, kite leh epy... n bile kite xbersama agy, kite hilang contact masing2..
seme2 nye... teaching, relationship, great memories...bagus sgt2...
enjoy wif u olss...
try lah cabar diri untuk buat something yang org xkkan yakin kite leh buat, tapi bile kite dapat buktikan..kite akan epy sgt tgok muke org2 tadi tercengang cengang...
ho3



Friday, June 10, 2011

DIE CAKAP CAMTU..TAPI AKU RASE BUKAN CAMTU

die kan baik... 
oh ye...uh, beik sampai aku leh buat signboard besar yang die tu beik..
n signboard tu lak akan menjadi cemuhan pada org yang mengenali dirinye...
masalah3...
die tu okey kan..
ye, die mmg sgt2 okey, even aku bagi 110% markah pada kesungguhan die..
tapi aku berani jamin..
die xkkan timbul lagi setelah apa yang terjadi..
die tu terlalu byk berharap
n aku lak makin berat dengan tanggungjwab membawa harapannya menjadi realiti
sampaikan..
aku sisihkan die..
aku pulaukan die..
aku kejami die..
aku zalimi die..
seme kerana die sowg..
n paling penting, aku lupakan diri aku kan...
mybe ni yang org kata "peranan"
terjeruk dengan impian..


yup..xsaper leh tolak kan?

tengah2 duk lyn perasaan, aku teringatkan something... gambar ni, ye..
superman pom nak kawen... so mmg xslah lah klu kite dalam keadaan miserable cz terlalu pikirkan tentang seseorang kan?
mmg xsalah sgt2 pom.. cume aku je yang duk kelam kabut ngan diri sendiri..
bukan die, bukan die..n bukan die..
seme pasal aku...
ri tu, aku pernah tulis benda ni...
DIA DISANA, DIA DISINI, DIA YANG AKAN DATANG
DIE YANG TELAH PERGI..
DIE YANG DATANG SEKADAR NAK SENYUM
DIE YANG DTG, SEKADAR MAHU BERKATA HAI
DIE YANG DATANG UNTUK BAGI RUANG PADAKU MELUPAKAN
DIE YANG DATANG UNTUK BUAT AKU MENANGIS,..
DIE DATANG YANG HANYA BUAT AKU TERTOLEH SEKETIKA..
SEMENYA..
N SEME TU BUAT AKU RASE IDOP NE TERLALU BYK
SOALAN TENTANG DIE..
N AKU...
HANYA PIKIRKAN SOALAN2 YANG PALING SUSAH..
ARGHHHHHHHH


Tuesday, June 7, 2011

biar je lah die p..

dalam duk layan perasaan, aku pom delete somethg yang aku rase benda tu mmg patot aku buat. aku da pikir apa, n aku rase benda tu yang terbaik. Tapi, bile aku jupe die, n die cam xwape ok, aky nyesal lak delete somethg pasal die tu..
then, aku pujuk diri aku balik, wakpe aku nop sakitkan aty sendiri lepas taw die tu mmg xkkan ade apa-apa. Tu cume apa yang aku rase lah, kwn aku ckap, aku ne terlalu pikir negatif.
Ye kot, aku cume xmaw terlalu berharap pda benda yang pasang surut. 
org tak tahu apa yang kite rase, org xkkan faham apa yang kite buat...
xpew lah...
aku pom nak bercerita panjang pasal seme ni, xkkan jadi hasil apa2 pom. 
kite tunggu jew apa yang akan jadi..
klu die timbul, yup..
aku akan buat-buat menyambutnye...
tapi klu die xtimbul..
aku pom xperlu nak mengejar...
is going to do somethg that torture myself..

Sunday, May 22, 2011

is not going well

dup dap dup dap...
jap ok, jap x..jap lagi rase ok balik..pahtu sambung xok balik..
walawei..apa rase la ni ???
camne nak buat erk...
buat xtaw jew aci x? pretend like u does'nt knoe anythg...
annoying person at all..
so hypocrit..
kecian lak, yang dah nyata kite buat2 jadi xnyata... xelok lasom..
so?
biarkan lah jew, yng 1 bnda kini da jadi 2 bnda..
yang 2 perkara, dah jadi pelbagai perkara..
letihnye nak kena keep going ngan seme ni..
nak jew aku delete one by one...
bile dah padam aku nak clean dustbin tu forever...
kepala tu tetap kepala kan? xleh nak hapuskan sesenangnya apa yang berlaku
so jgn arap aku dapat buat seme tu...
jadinye? 
sabar dulu..mesti ok nanti.
solve kan satu2, tapi jgn sampai hilang peluang?
fasa tu agak susah n mmg xmunasabah untuk dilakukan...
i need some one whose can accompany me to face all of this..
then, i choose her..
should be al rite then???
INSYAALLAH

bolop serop

bolop serop??? benda apa aku duk tulis tu... bolop serop ( serabut ).. byk benda lah sgt lah nak kne handle ngan seme ni. Die ngan cara die, die tu lak ngan cara die tu..die ni ngan cara die ni. Ya allah, byk nye ati yang aku kena jaga kan. paling terbaik, aku jaga si dia yang dah lama idop ngan aku kan? xpew lah, aku sakit cket skrg ni, cz aku tahu di situ ada keberkatan.. insyaallah...
semenye akan beik2 saja kan....ikut jew apa yang telah dibentangkan pada kite, klu kite tahu benda tu mmg terbaik untuk kite pilih. kan3?
yup...
semenya akan ok di penghujungnye..
klu masih xok..
maknya seme tu masih belum tamat...
got that

Friday, May 20, 2011

ari ne sgt xsama cam semalam

tibe2 tajuk enry aku jadi cam sdih gilerr...byk benda yang duk bersngkut paut dalam kepala otak ni. Rasse geram kat mambang tu pom xabeh agy, ne xdtambah lagi dengan seme banda ni. arghhhhhhhhh...serabot
mane leh kite kecewakan org len semata mata nak buat kite bahgia, xbetol lasom prinsip tu. Tapi, mana lah aku tahu seme ni akan jadi,...dalam camne skalipun aku tetap kena pilih, bahgia die, atau bahgia die di sana? bolok abeh..parop !!!!!!!!!!!!.
pengorbanan keran ibu bapa, itu jew yang aku pegang setakat ini..moga jalan yang aku pilih untuk bahgiakan org tua ni sentiasa ada keberkatan. N untuk die.. " m really sorry to break ur heart.., u never understand y did i do all of this, buat m sure, that it is a best think for u".
Moga yang aku buat ni, dapat menyedapkan aty aku juge... insyaallah. 
xder sebab untuk aku terus terjerat ngan rasa serabot xabeh ni, nape aku xbiarkan semenya berjalan cam xde pe2 yang berlaku. Cukup lah, lepaskan apa yang ko rase, ko xmampu nak lalui,..then cari jalan len yang leh gantikan apa yang xder. Mmg yang akan berlaku, xkkan sama seperti apa yang telah berlaku, tapi itu kan satu keindahan, membiarkan setiap peristiwa berlaku dengan jalan n isi yang berbeza, asalkan kite yang lalui.. pengalaman.. !!!!!!!!!!1

Monday, May 16, 2011

mesin taip..

name temuduga, tapi aku xrase cam real pom, selamber dekkk jew aku buat. p pom ngan muke xtaw pe2, cam innocent sgt3. stedy r kan, name pom kena pakse, so mmg aku set kat mind, aku p pom da cukup bagus. huhuhuhu
p masuk, aku isi form jwtan kosong, mmg sengaja aku kosongkan bahgian jwatan kosong yang dipohon cz aku mmg xtaw menahu apa yang company tu nak..ho3.
pahtu aku disuruh menaip guna komputer dalam 5 minit, not bad, byk jugak aku leh taip.. tukang tgok tu pomnampak cam impress jew ( mmg betol kata mak aku, yg aku ne perasan )
then, disuruh neik atas untuk 1 lagi task, wehhh..mana aku taw nak gune menatang ne,,gile, aku xpernah sentuh mesin gedebak ne.. jgn lah wess ( blink2, aku xpandai, tapi xsalah aku nak try ..lingkupkan sudah )
tet2...tet2,... aku menaip mengikut surat yang diberi, tang huruf besar tu aku dah gagap2, tu xmasuk nak p enter ayat kedua, wess..apasal lah mesin ne xadjust cam lappy, aku xretilah nak suh die tu hujung surattu, aku enter, tapi naper masuk space dalam n makin dalam..engong
hasilnye, mmg surat aku dah macam surat tak cukup justify...
semkin ke dalam, n semakin penghujung kertas..
n ditambah corak2 bunga ( huruf bagai2.. bulat, cina... lintang )
kan aku dah mention, aku xreti lah mesin tu... maafkan aku... 
lepas tgok hasilnye, aku gelak sowg2, weh... apakebenda lah aku buat tu, xlulus lasom nak jadi kerani.. 
hehehehehehhe
apa daaa...
sudah, xpew, aku da p, so klu xdpat, bukan salah aku
my dad selalu jew salah faham..aku cakap len, die duk cakap len..
sebab tu mak cakap " ang nanti nak kwen, ang kena cari org yang pandai, yg educated "
aku da faham...he3

Sunday, May 15, 2011

epy teacher's day

epy teachers day for my mom, sharifah rosidah syed mohamad..
ckgu caca ( aisyahida che abdullah )
cikgu dayah ( noor hidayah sulaiman)
n for ME
huhuhu..
being a teachers is a very wonderful experience rite?
became a teachers make u feel like u a king of future ( cam ahli sihir.. )
make a wish, then that became a realitty
not bad hah
i love this hob...
itz juz a therapy for my mind
i can laugh, can smile... n epy hour.
cikgu caca ::: even ne bidang terjun kite, tapi aku rase epy leh ngajar..
xkkan de saper leh buat aku gile cam budak2 tu..
xkkan de saper leh buat aku tekun megjar..
itu kot yang mom selalu suh i became i teacher
hohohoho
epy kan? tersgt epy ngan seme pengalaman yang ada.
biler kite jadi cikgu, ade org cakna apa yg kite kata
ade org nak tahu apa yang kite nak share
n xlupe they became love us kan?
soooooooo nice
epy teachers day too all.

lagu tu..bau tu yg paling mustahak

xpernah pernah aku duk dalam kete ne waktu petang camne..bunyi lagu yang silih berganti menambahkan perasan utuk aku buat entry ne.. its juz about that smelll
i love that smell, naper ek? hahahah..
itz all about him.. 
that car is my dad car..
that smell for his car, is my dad's car too..
yezzzaa!!!!!!!!!!
m got crazy for all that stuff..
uh...wat a nonsense entry today...
m pray that he never come to me again..
i wish for that...
juz for one reason..
i juz want my life before
but,
y did i keep dreaming about him?
i stick miss him
everythg is remind me about him...
too bad hah??
yup...

mak2 wajib kena lebih memilih dari anak2

mmg dah biasa bace novel, tapi jaln citer kali ne islamik gitu, bukan yang habib buat, tapi dari aina emir.. quite interesting ha.. 
klu aku jadi mak kan, mesti aku berkira kira jugak nak pilih menantu, or dalam istilah len, aku akan lebih memilih dari anak aku cz aku dah makan garam..
" mak...die tu baik lah mak..." kata anak aku...
" mak taw die beik, tapi die keje xtetap...skrg ne ko dah rase idop ne susah biler ayah ko tu keje camtu jew, abeh ko nak benda yang sama terjadi kat ko lak..???" keras aku bersuara. well, i ll protect my daughter as my mom do to me..
" kan nanti kakak pom nak keje jugak, kakak leh survive lah ngan die" anak aku, anak aku... pandai sgt menjawab... whose ur father?? aku mengeluh... uh
" ok, u stady for ur own k... u keje mati2, ye nak sara laki ? pe hal ?" aku marah..well itu pom kata-kata mak aku dulu.
" let we discuss more about this... bukan ke nak berkeluarga tu perlu ada sikap saling membantu " oh no, my anak is going ask me for a debate.. isyh
" kakak...mak tahu lah, tapi itu menyusahkan kakak, jalan yng da betol2 senang ada, naper akak nak pilih jalan yang susah " xder mother yang akan suke mengalah kan... so i am.,
" klu jalan yng susah tu bahgiakan kakak, apa salahnya???" that its... anak aku mmg power menjwab, sekali agy aku nak tanyer .. whose ur dad? whose my husband? uh
" mak xstuju...pergilah cari org yang sama level, yg educate cam kamu jugak" saran ku lembut.
" mak...level pelajaran ne xpenting lah...buat apa belajar tggi tapi pemikiran cam mr bean??" lagi skali aku nak ulang, saper ko punyer ayah? aku kawen ngan saper? wuisyh...
" xlah, itu untuk kamu jugak syg... klu u master, then ur husband is only certificate... do u think they thinking is like u?" aku geram...namun masih sempat bersyg seketika, aku dah nampak suami aku jeling2, mesti die xsuke aku cukup byk membangkang...well u always knew me as a "keras kepala" ppuan sejak dulu kan...
" mak... kenapa mak nak clasifiedkan die dalam seme benda..too many strata..too many class.. life is simple." perangai die sebijik cam ayah die, sowg yang jrang bercakap, tapi klu bercakap, mesti nak berhujah, alwayz nak defend diri, n selalu yakin ngan pilihan diri sendiri..if she say A, that means, always should be A.
" mak nak die tua dari kamu ??"
" okeh..reasonnya, mak bimbang die tu xmatang...fakta sains pernah kata, ppuan matang 4 tahun dari laki kan... tapi tgok nabi ngan khadijah, do they happy with their different??"
"honey..nabi itu adalah nabi..org biasa xkkan sama"
" oh mom...jgn sempitkan hidup ne.. ages juz a numbers" arghhhh..whose i married? uh...
" ok...listen here, dgr leklok penjelsan mak, mak xkesah die kurang 1, tapi jgn sampai die kurang sgalanya, nanti u akan merana..i xnak u merana k. u ingat 1 benda, restu ibu itu yang pokoknya, u ingat, i saje2 nak tolak seme candidate u??? "
die tunduk, terdiam ngan perkataan restu...arghh,,she really act like her father, confident melampau, tapi selalu kalah klu dengan seme benda link ngan akhirat...
" listen honey... i juz nak tgok u bahgia, bukan upset kerana salah memilih...love u syg"